Pagini

miercuri, 27 februarie 2013

Cadoul de fidelitate pentru Miruna

Chiar dacă sâmbătă am fost ocupați cu atelierele pentru luna martie, nu am uitat că Miruna este o mare pasionată de origami și ne onorează cu prezența ori de câte ori părinții ei nu-i fac un alt program.
Datorită pasiunii ei a „ împlinit” și ea 40 de prezențe, iar noi ne-am ținut de cuvânt și i-am dăruit cadoul de fidelitate din partea noastră.




luni, 25 februarie 2013

Ateliere pentru 8 Martie

Știm că e devreme, dar calendarul ne-a impus să organizăm atelierele pentru Ziua Femeii mai devreme. Plus că lucrările pe care le-am realizat nu sunt tocmai simple și ne-am gândit să le oferim cursanților timp să se pregătească temeinic pentru toate doamnele importante din viețile lor.

Creațiile, despre care ziceam că nu-s tocmai simple, au fost flori și vazele aferente. Deși floarea pare simplă, pentru începători are câteva mișcări mai greu de priceput. Vaza nu e foarte complicată, dar este compusă din 12 module care trebuie realizate cu mare acuratețe dacă vrem ca la final să ne iasă o vază stabilă și fără orificii / găuri ne-la-locul lor.

Bineînțeles, la sfârșitul fiecărui atelier, toată lumea a primit câte un cadou din partea noastră. De data asta inele origami.




  


















vineri, 22 februarie 2013

Ranunculus Ficaria

De mult îi căutam un nume acestei floricele superbe. I-am zis pe rând crizantemă, floare cu 8 petale și floricica masochistă (din pricina greutății cu care se realizează). Se pare că în varianta sa galbenă seamănă tare mult cu Ranunculus Ficaria, sau Sălățică / Untișor / Grâușor, mai pe românește.





joi, 21 februarie 2013

Cercei

Cerceii, ca și trandafirii, kusudamele și mărțișoarele din poze pot fi achiziționați de la recepția Muzeului Antipa. Au fost expuse începând de ieri. Orice obiect poate fi realizat la comandă în culorile dorite.




duminică, 17 februarie 2013

Mărțișoare origami

După cum anunțam încă de marți, sâmbătă am avut două ateliere dedicate confecționării de mărțișoare origami. Am căutat lucrări care să se preteze unui astfel de rol și am ajuns la concluzia că gărgărițele, fluturii, trifoiul cu 4 foi, lalelele, petuniile și poșetuțele pot face față cu succes rolului. Rezultatul a constat în confecționarea a peste 200 de mărțișoare, fiecare cursant plecând acasă cu 12, 13, sau chiar 14 mărțișoare gata de dăruit.
La sfârșit, așa cum ne e obiceiul după fiecare atelier, toți au plecat acasă cu câte un cadou din partea noastră. De data asta au fost 35 de pătrățele din hârtie cu dimensiunile 5 x 5 cm, concepute special pentru realizarea mărțișoarelor. 




















sâmbătă, 16 februarie 2013

Kusudama cu mărțișor

Ca și trandafirii în vază, și acestea se vor putea cumpăra de la Muzeul Antipa. Fiecare kusudama (60 de piese) vine „la pachet” cu un mărțișor asortat.
De asemenea, la comandă se pot realiza din orice combinație de culori. 

























vineri, 15 februarie 2013

Trandafiri în vază

Sunt de vânzare :)
Acești trandafiri vor putea fi achiziționați de la Muzeul Antipa începând de săptămâna viitoare. Până pe data de 8 martie, la cumpărarea unui set de 3 trandafiri + vază oferim cadou un mărțișor. La muzeu sunt doar variantele din fotografii, dar putem realiza orice combinații de culori la comandă.






















marți, 12 februarie 2013

Atelier de mărțișoare

Sâmbătă, 16 februarie, vom organiza atelier de confecționat mărțișoare origami. Mai jos sunt câteva din modelele pe care le pregătim.







luni, 11 februarie 2013

Cursul cu începători din 09.02.2013

Lemnul a fost tematica de sâmbătă. Mai exact ce obiecte care se fac în viața de zi cu zi din lemn putem reproduce din hârtie. Evident că sunt multe, dar noi ne-am aplecat asupra căsuței, pianului și creioanelor.